Friday

Στις φυλακές του Κορυδαλλού ο εργατολόγος




Στις φυλακές του Κορυδαλλού μεταφέρθηκε την Παρασκευή (28/3) ο εργατολόγος που εμπλέκεται στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Ο εργατολόγος κατηγορείται για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Το βράδυ της Τετάρτης κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά τη μαραθώνια απολογία του.

Οι συνήγοροι του εργατολόγου αναμένεται να καταθέσουν σύντομα αίτηση αποφυλάκισης.

Την Τετάρτη ο εργατολόγος κατέθετε επί 12 ώρες. Αφότου ολοκληρώθηκε η απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομοφώνως να τον κρίνουν προφυλακιστέο.

Οι συνήγοροί του εργατολόγου Νίκος Μαυρομάτης και Γιάννης Κότσιος είπαν: «Ο βαρέως ασθενών εντολέας μας κρίθηκε αδίκως προσωρινά κρατούμενος. Θυσιάστηκε ως Ιφιγένεια προκειμένου να άρει τις αμαρτίες τρίτων για τις οποίες δεν έχει ευθύνη. Επειδή, όμως, συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη θα συνεχίσει την προσπάθειά του γιατί είναι αθώος. Κατέθεσε την αλήθεια διότι αυτή είναι ο μόνος σύμμαχός του, καθώς δεν μετείχε, ούτε μετέχει σε θολές συμφωνίες, ούτε προσπάθησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια και την κοινή λογική όπως ήδη έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση».

Οι δικηγόροι ερωτήθηκαν για το τι υποστηρίζει ο εργατολόγος αναφορικά με την απόπειρα εκβίασης. Η απάντηση τους ήταν ότι ο εντολέας τους είναι αθώος.

Οι συνήγοροι υποστήριξαν επίσης ότι ο εργατολόγος ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την ύπαρξη κασέτας κατά την επίσκεψή του μαζί με την 35χρονη στην εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα", χωρίς να γνωρίζει τι είδους υλικό έχει στην κατοχή της.

No comments: