Thursday

Η ΔΕΗ, τα συμφέροντα, και τα κλειστά στόματα..




Γράφει ο Ανώνυμος








Αναρωτιεμαι ομως γιατι δεν αναφερεται τιποτα για τα τεραστια συμφεροντα πισω απο ολα οσα ακουγονται το τελευταιο καιρο για τη ΔΕΗ. Μενουμε στις μιζες της RWE και τη μολυνση του λιθανθρακα και ξεχναμε τα υπερκερδη, και μαλιστα εις βαρος των καταναλωτων ηλ. ενεργειας, που θα προκυψουν για συγεκριμενο επιχειρηματια αν η ΔΕΗ δεν προχωρησει στις επενδυσεις εκσυγχρονισμου της. Σημειωτεον ότι καποιος πρεπει να βγει και πει την αληθεια, δηλαδη οτι τα εργοστασια λιθανθρακα ειναι μονοδρομος αν η χωρα θελει να παραμεινει ανταγωνιστικη και να μην εξαρταται απο τη Ρωσια.

Ο κ. Μυτιληναιος γνωριζει πολυ καλα πώς να επηρρεαζει τα ΜΜΕ, καποιους πολιτικους, συνδικαλιστες, δημαρχους, κτλ. Αυτα δε θα τα πειτε; Τα 100εκ το χρονο που διεκδικει και που σαφως θα ζημιωσουν τις τσεπες μας ποιος θα τα βγαλει στη φορα; Γιατι ολοι μυστηριωδως τα βαζουν με τη ΔΕΗ τη στιγμη που δοιηκείται απο εναν εντιμο μανατζερ για τον οποιον μονο καλα ακουγονταν παντα και τη στιγμη που αν καταρρευσει θα δημιουργηθει στην αγορα ενεργειας ενα cartel ιδιωτων που θα δρουν ανεξελενγκτα εχοντας διαφθειρει τους παντες.


Καλη η απελευθερωση
των αγορων αλλα πρεπει να γινεται με προσοχη γιατι εχουμε και οδυνηρο παρελθον (βλεπε τραπεζες, γαλα, κ.α.). Παντα μια παρεουλα βρισκει κολπα και τελικα η Ελλαδα εχει καταντησει η ακριβοτερη χωρα της Ευρωπης σε βασικα ειδη. Βαλτε λοιπον και τον κ. Μυτιληναιο στη θεση του γιατι αν αφεθει οι επιπτωσεις θα ειναι οδυνηρες για την οικονομια, την ανταγωνιστικοτητα και το εισοδημα μας.

No comments: