Thursday

Σενάρια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ

Ο κ. Πάγκαλος σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Φλας 96 είπε:




«Όπως εξελίσσονται τα πράγματα δύο είναι τα ενδεχόμενα: Ή κυβέρνηση αριστεράς ή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ» δήλωσε, προκαλώντας αίσθηση.


«Με τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων υπάρχουν δύο επιλογές για να κυβερνηθεί η χώρα. Ή μία κυβέρνηση της Αριστεράς που προϋποθέτει αλλαγή στάσεως του Συνασπισμού και ενδεχομένως και του ΚΚΕ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και διαμόρφωση μιας συμμαχικής προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ τους, ή μια κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

«Επιθυμία μου δεν είναι να εκφραστούν αυτές οι δημοσκοπήσεις στις κάλπες, η επιθυμία μου στις κάλπες να έχει ανακτήσει το χαμένο έδαφος το ΠΑΣΟΚ και να αποτελέσει αυτοδύναμη απάντηση στο κυβερνητικό πρόβλημα της χώρας».

Όμως πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που αυτό δεν υπάρχει, πρέπει να εξετάσω τα δεδομένα που υπάρχουν. Ξέρετε με τι θα αλλάξει το δικομματικό σύστημα; Αν για τον έναν λόγο ή τον άλλον προκύψει αξιόπιστη και σταθερή, με προοπτική πρόταση στο Κέντρο. Αν δηλαδή φύγουν δυνάμεις από τη Νέα Δημοκρατία, φύγουν δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ και διαμορφώσουν έναν κεντρώο φορέα. Τότε πράγματι θα έχουμε τρία κόμματα».

Ο κ. Πάγκαλος απευθύνθηκε και στον Κώστα Καραμανλή: «Θεωρώ ότι ο κ. Καραμανλής είναι ένα πολύ επιτυχημένο σόου. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει να εξαφανίζει την πραγματικότητα μέσα στις γενικότητες, να αμβλύνει την αλήθεια με τον τρόπο που εκφράζεται, να επιτίθεται με δριμύτητα στους αντιπάλους του επιλέγοντας παραδείγματα τα οποία έχουν ιδιαίτερα μικρή ή καμία σημασία, και όλα αυτά τα κάνει με ένα καταπληκτικό body language, μια καταπληκτική γλώσσα του σώματος. Είναι όχι μεγάλος ρήτορας, είναι μεγάλος ηθοποιός θα έλεγα»

«Η δημοτικότητα του κ. Καραμανλή για μένα είναι επιφαινόμενο της εποχής του θεάματος. Είναι ένας Λαζόπουλος της πολιτικής για μένα. Και αυτό το λέω με θαυμασμό για το Λαζόπουλο, δεν τον υποτιμώ καθόλου το Λαζόπουλο» συμπλήρωσε.

Για το θέμα της μεταρρύθμισης στην Παιδεία είπε: «Εγώ θεωρώ ότι η απόπειρα μεταρρύθμισης στην παιδεία που έκανε η κυρία Κουτσίκου, που ήταν άξια υποστήριξης σε μεγάλο βαθμό, δυστυχώς προδόθηκε από το οργανωμένο κίνημα των συμφερόντων στην παιδεία, από ένα κίνημα αβεβαιότητας και προκατάληψης απέναντι στην πρόοδο και στη γνώση και στο πνεύμα της εποχής που κρατάει τον τόπο αυτό δέσμιο της καθυστέρησης. Αυτό το κίνημα που ήταν ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει, το αγκάλιασε ο Συνασπισμός και κέρδισε απ’ αυτό. Και τους ανθρώπους αυτούς που υποστήριξαν αυτές τις προτάσεις τους έχουμε σήμερα ως πρότυπα ανανέωσης του πολιτικού συστήματος».

No comments: