Saturday

Απέκλεισαν Τσίπρας - Αλαβάνος την συνεργασία με το ΠΑ.ΣΟ.Κ


Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέκος Αλαβάνος,
την Παρασκευή στο ΣΕΦ στο ξεκίνημα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλήξη Τσίπρα, απέκλεισαν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. αναφερόμενος στην πολιτική των συμμαχιών, μετά το άνοιγμα που έκανε προς τον ΣΥΝ ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι:


«μια γενικότερη συνεργασία σε ηγετικό επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατη. Οι προγραμματικές θέσεις για το δημόσιο Πανεπιστήμιο, την συνταγματική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ανασφάλιστη εργασία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την στάση απέναντι στις ΗΠΑ μας θέτουν σε διαφορετικές όχθες».

«η κοινωνία ας θέτει προκλήσεις και διλήμματα που εμείς δεν τα περιμέναμε ή τα περιμέναμε πολύ αργότερα» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Μην γίνουμε θύματα της επιτυχίας μας».

Εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την πορεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια φάση ταχείας και μεγάλης ανόδου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην εμπιστοσύνη των πολιτών και αυτό είναι θετικό».

Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι «σήμερα μπορεί πλέον η παράταξη να μιλά για την επιδίωξη μιας ριζοσπαστικής κυβέρνησης με επίκεντρο την αριστερά» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες έχουν εκτιμήσει βαθιά την αντιπολιτευτική μας στάση, παρότι μπορούμε να τη βελτιώσουμε κι άλλο. Την ουσιαστική αντίθεσή μας στη δεξιά πολιτική. Την ενωτική μας διάθεση. Την κινηματική μας διάσταση. Το άνοιγμά μας στη νέα γενιά. Την αποτελεσματικότητά μας».

«μπορούμε να μιλούμε για ένα εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα δίνει απαντήσεις σε άμεσα προβλήματα του λαού - ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία, ανακατανομή του πλούτου, παιδεία, κοινωνικό κράτος- και θα είναι ανοικτό από τη μια στην πορεία σε ένα σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία και από την άλλη στην συνεργασία με τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες δυνάμεις του κοινωνικού μετασχηματισμού».

No comments: