Tuesday

Ξεκίνησε η συζήτηση για το Ασφαλιστικό στη Βουλή


Μέχρι τις 03:30 το πρωί της Τρίτης (18/3) τελείωσαν τις ομιλίες τους οι 140 βουλευτές που είχαν εγγραφεί για την συζήτηση, και μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, τελείωσε η πρώτη μέρα της συζήτησης για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά:

1. απάντησε στις κατηγορίες για διαδικασίες-εξπρές στον διάλογο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι προηγήθηκαν συναντήσεις με όλους τους φορείς και ότι η ίδια η πραγματικότητα επιβάλλει άμμεσες μεταρρυθμιστικές λύσεις.

2. κατηγόρησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι ενώ επί 20ετία άφησε να εξελιχθεί το όλο θέμα σε ωρολογιακή βόμβα, τώρα σπεύδει εν είδει υπερασπιστή των λαϊκών αγώνων, την ώρα που η Ν.Δ. τολμά να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
«Εμείς έχουμε νωπή τη λαϊκή εντολή και ως υπεύθυνη κυβέρνηση λέμε ότι προχωρούμε και ότι αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος της μεταρρύθμισης, εκτιμώντας ωστόσο ότι πολιτικό κόστος δεν υπάρχει, εάν κοιτάς το λαό στα μάτια».

Ο βουλευτής Αργολίδος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μανώλης:

κατέθεσε προτάσεις για αλλαγές στο νομοσχέδιο και αναφερόμενος στη μείωση των επικουρικών συντάξεων επισήμανε ότι είναι λάθος επιλογή η επέμβαση του κράτους, διότι εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθεί μελλοντικά να τις στηρίξει. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι η πρόβλεψη για σύνταξη με 37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας θα πρέπει να παραμείνει.

Η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα:

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής,η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σκεφθούν καθόλου ότι κοστίζουν στο κράτος, αλλά να διεκδικήσουν την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών ρυθμίσεων, προβλέποντας ότι έρχονται νέα αντεργατικά μέτρα και ασκώντας κριτική στους στους κλάδους «που μάχονται μόνο για τον εαυτούλη τους»,
«Δεν μας πείθει κανένα επιχείρημα της κυβέρνησης για το νομοσχέδιό της. Είναι ψέμα, μπλόφα, αναστροφή πραγματικότητας, διότι δεν έχουμε τη λογική ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι έξοδο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, κ. Χρήστος Παπουτσής:

διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση ημέρας κοινοβουλευτικού ελέγχου για την άσκηση νομοθετικού έργου κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη διαλόγου, ζήτησε την απόσυρση του και προανήγγειλε την κατάργηση των ρυθμίσεων της Ν.Δ. μετά τις επόμενες εκλογές και ενδεχόμενη νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κάλεσε, δε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην κρύβεται πίσω από δικαστικές πράξεις.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε για τυφλές ταξικές επιλογές οι οποίες είναι και «περιττές, τόσο δημοσιονομικά όσο και αναλογιστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Ιωάννης Δραγασάκης, δήλωσε η κυβέρνηση ουδέποτε είχε δηλώσει ως θέσεις της, την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, την αυξηση των ορίων συναξιοδότησης και την κατάργηση των ωρίμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Βαΐτσης Αποστολάτος χαρακτήρισε τον διάλογο ελάχιστο και τυπικό, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο είναι κατά των πολλών και υπέρ των λίγων.

No comments: