Tuesday

Τραγωδία με 3 νεκρούς σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στις ένοπλες δυνάμεις, καθώς το πρωί της Τρίτης (18/3) έπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο,με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο, και τα τρία μέλη του πληρώματος.

Το ελικόπτερο τύπου «Χιούι», είχε απογειωθεί στις 10:10 από τη βάση ελικοπτέρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και εκτελούσε προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση του Στρατού Ξηράς, όταν στις 10:38 χάθηκε το ίχνος του από τα ραντάρ και κατέπεσε φλεγόμενο στην περιοχή Βασιλούδι, της Θεσσαλονίκη, λίγα μέτρα από την παλαιά Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέχρι την πτώση του ελικοπτέρου, δεν είχε υπάρξει καμία αναφορά από τον πιλότο για τυχόν πρόβλημα ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στην περιοχή όπου κατέπεσε, υπήρχε πυκνή ομίχλη.

Απανθρακωμένοι βρέθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Οι σωροί τους μεταφέρονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αναφέρει σε ανακοίνωση ότι συστάθηκε επιτροπή από εμπειρογνώμονες, ώστε να ερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες της πτώσης.

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε: «Θέλω εκ μέρους της κυβέρνησης - το έχει κάνει, ήδη, ο κ. Β. Μεϊμαράκης -να εκφράσω τη θλίψη μας για την απώλεια της ζωής των τριών νέων μας, οι οποίοι υπηρετούσαν το ύψιστο αγαθό της πατρίδος».

Τα «Χιούι» είναι τα πιο παλιά στρατιωτικά ελικόπτερα, καθώς χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’60. Το τελευταίο δυστύχημα που είχε προκληθεί με αυτού του τύπου ελικόπτερο ήταν το 2006, με 4 νεκρούς.

No comments: