Thursday

Σήμερα ολοκληρώνεται η συζήτηση για το Ασφαλιστικό στη Βουλή


Οι αντιδράσεις από τα κόμματα τις αντιπολίτευσης κορυφώνονται εν μέσω και της τελευταίας μέρας που πραγματοποιείται η συζήτηση για το ασφαλιστικό στη βουλή.

Εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Χρήστος Παπουτσής, τόνισε:«αποδεχόμαστε τη συλλογιστική της πρότασης Αλαβάνου», την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικής σημασίας». Κάλεσε επίσης τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να «αποδεχθεί κι εκείνος την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για άμεση συνεύρεση των εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλ. Αλαβάνος, ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, θέση που αποδέχθηκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ο ΛΑ.Ο.Σ, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα δεχθεί και το ΚΚΕ. Επίσης ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κινηθούν από κοινού ενεργοποιώντας με αυτό τον τρόπο την πρόβλεψη του άρθρου 44 του Συντάγματος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί νομοσχεδίων που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε, Αχιλλέας Κανταρτζής, δήλωσε: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, θα υποβάλλει πρόταση για την διενέργεια δημοψηφίσματος για τον νέο Ασφαλιστικό Νόμο, συμβάλλοντας στην επίτευξη του αναγκαίου, κατά το Σύνταγμα, αριθμού βουλευτών. Βεβαίως είναι γνωστό ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος εξαρτάται από την κυβερνητική πλειοψηφία και το αποτέλεσμα του δεν έχει δεσμευτικό, για την κυβέρνηση, χαρακτήρα»

Σε ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. τονίζει: «Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θεωρεί τα δημοψηφίσματα ως ένα ουσιώδες στοιχείο βελτίωσης και ολοκλήρωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και έχει επανειλημμένα ζητήσει τη θεσμοθέτηση της υποχρέωσης της εκάστοτε Κυβέρνησης να διενεργεί Δημοψηφίσματα για όλα τα σοβαρά και κρίσιμα Εθνικά και Κοινωνικά ζητήματα. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα του Ασφαλιστικού, ζητά δημοψήφισμα»

Ονομαστική ψηφοφορία

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Την Τετάρτη διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου το οποίο υπερψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

No comments: