Friday

Στην ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα


Στην Ολομέλεια της Βουλής εισέρχεται την Δευτέρα (17-3) για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά και την υπερψήφιση του την Πέμπτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.


Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και όπως έγινε γνωστό 13 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υπέβαλαν εκπρόθεσμη τροπολογία, με την οποία πρότειναν την παράταση μέχρι το 2013, της δυνατότητας πρόωρης συνταξιοδότησης, για τους υπαλλήλους των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων.

Η υπουργός Απασχόλησης σε δηλώσεις της στον Τύπο τόνισε ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχθεί παράταση της δυνατότητας αυτής μέχρι το 2010, υπό τη συμφωνία όλων των κομμάτων, αν και απέκλεισε το χρονικό όριο να παραταθεί μέχρι το 2013.

Ακόμη σημείωσε ότι δεν γίνεται αποδεκτή καμία πρόταση που να ανατρέπει τον οικονομικό σχεδιασμό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Έτσι και δεν αποδέχθηκε την πρόταση του πρώην υπουργού Απασχόλησης, Βασίλη Μαγγίνα, να διατηρηθεί η δυνατότητα συνταξιοδότησης μετά τη συμπλήρωση 37ετίας, χωρίς το θεσπιζόμενο όριο ηλικίας των 58 ετών.

No comments: