Wednesday

Πρόταση μομφής υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ

Πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για το σύνολο της ακολουθούμενης πολιτικής και με αιχμή το ασφαλιστικό υπέβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/3) ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «η Ελλάδα έξι μήνες μετά τις εκλογές είναι ανοχύρωτη, αιχμάλωτος και έρμαιο των εξελίξεων ο πολίτης».

Ο Μιχάλης Λιάπης δήλωσε: «Εδώ και τώρα να ξεκινήσει η συζήτηση, πρόκειται για τακτική εντυπωσιασμού χωρίς πολιτική ουσία, ακολουθείτε τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης».

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε στον κ. Λιάπη λέγοντας: «Δεν ενδιαφερόμαστε να είμαστε ουρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γι' αυτό θα τ' ακούσετε για τρεις ημέρες».

Οπότε, αναβάλεται η ψήφιση του Ασφαλιστικού νόμου, που είχε οριστεί για την Τετάρτη.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε έκτακτη σύγκλιση της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για πρόταση αμηχανίας: «Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να λύσει τα δικά του προβλήματα και να αντιδράσει στο γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες στον χώρο της αντιπολίτευσης έχουν ξεφύγει από τα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο Αλέκος Αλαβάνος είπε: «Κάθε συλλογική πρωτοβουλία που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για να δοθεί χρόνος και παράταση στη συζήτηση για το ασφαλιστικό είναι θετική».

Η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για κούρσα ανταγονισμού: «ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μάχονται για το ποιος θα κλέψει τις εντυπώσεις μιας ψευδεπίγραφης αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή ωστόσο τα δύο κόμματα δεν έχουν διαφορετική πολιτική».

Ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε «Το παιχνίδι φαίνεται να είναι σικέ», υποστηρίζοντας ότι η κίνηση Παπανδρέου εξυπηρετεί τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα ερχόταν σε δύσκολη θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η συζήτηση επί της προτάσεως μομφής ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία.

No comments: