Thursday

Διήμερο επίσημο στρατιωτικό πένθος για τον χαμό των τριών αξιωματικών

Στο πένθος βυθίστηκε η Ελλάδα, από τον τραγικό θάνατο τριών αξιωματικών και υπαξιωματικών της αεροπορίας στρατού, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη, το πρωί της Τρίτης (18/3).

Οι τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, ο 33χρονος χειριστής, ο 24χρονος συγκυβερνήτης και ο 28χρονος ιπτάμενος μηχανικός, βρέθηκαν απανθρακωμένοι. Οι σωροί τους μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Εμπειρογνώμονες της αεροπορίας στρατού εξετάζουν τα συντρίμμια και παίρνουν μαρτυρίες από τους αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες της πτώσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέχρι την πτώση του ελικοπτέρου, δεν είχε υπάρξει κάποια αναφορά από τον πιλότο για τυχόν πρόβλημα ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι στην περιοχή όπου κατέπεσε, υπήρχε πυκνή ομίχλη.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας: «Συλλυπούμαι από την καρδιά μου τις οικογένειές τους και συμμερίζομαι τον πόνο τους»,

Διήμερο επίσημο στρατιωτικό πένθος κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

O εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, δήλωσε: «δραματική, συνεχή επιδείνωση της επιχειρησιακής κατάστασης της Αεροπορίας Στρατού, για τις διώξεις και την αθρόα φυγή έμπειρων στελεχών, για τις ελλείψεις ανταλλακτικών, συντήρησης και σχεδιασμού και για την εγκατάλειψη και ατελέσφορη καταπόνηση των μονάδων ελικοπτέρων».

Τα «Χιούι» είναι τα πιο παλιά στρατιωτικά ελικόπτερα, καθώς χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’60 και τελευταίο δυστύχημα που είχε προκληθεί με αυτού του τύπου ελικόπτερο ήταν το 2006, με 4 νεκρούς.

No comments: