Wednesday

Hackers ''έσπασαν'' 40 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες


Περισσότερες από 40 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες έχουν αποσπαστεί και οι αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε 11 άτομα, κάνοντας λόγο για «διεθνή συνωμοσία».

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες παράνομης εισβολής σε αρκετές μεγάλες εταιρείες λιανικών πωλήσεων, όπου είχαν εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό για την απόσπαση των αριθμών των πιστωτικών καρτών και κωδικών τους, καθώς και πληροφορίες προσωπικών δεδομένων από τους λογαριασμούς.

Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες, τρεις είναι αμερικανικής υπηκοότητας. Οι υπόλοιποι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χωρών από όλον τον κόσμο. Συγκεκριμένα εμπλέκονται άτομα από την Κίνα, την Εσθονία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα στη Βοστόνη Michael Sullivan, τα στοιχεία που αποσπούσαν με ασύρματες συσκευές, οι φερόμενοι ως δράστες hackers τα διοχέτευαν σε διάφορους εξυπηρετητές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, γεγονός που δείχνει ότι οι έρευνες για τους υπόπτους θα συνεχιστούν και εκτός των αμερικανικών συνόρων.

Θύματα είναι τράπεζες, εταιρείες λιανικής αλλά και απλοί καταναλωτές, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές για την υπόθεση δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με το συνολικό χρηματικό ποσό που αποσπάστηκε.

No comments: