Monday

Τα ξένα ΜΜΕ πώς σχολιάζουν τη τραγωδία στη Σαντορίνη

Το γύρο του κόσμου έκανε το φρικτό έγκλημα της Κυριακής (3/7) στη Σαντορίνη, στρέφοντας εν μέσω τουριστικής περιόδου τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας με αρνητικό τρόπο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Δυσμενέστερη είναι η χρονική συγκυρία κατά την οποία σημειώθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα καθώς μόλις τις προηγούμενες μέρες, άλλος ένας δημοφιλέστατος προορισμός, η Μύκονος έγινε αντικείμενο αρνητικής δημοσιότητας λόγω του μέχρι θανάτου ξυλοδαρμού 20χρονου Αυστραλού, από μπράβους νυχτερινού κέντρου.

-->Το CNN αναφέρει:

Το CNN έχει τίτλο «Ύποπτος για αποκεφαλισμό νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση». Γίνεται εκτενής αναφορά στα γεγονότα της σύλληψης και σημειώνει ότι «ο ύποπτος φέρεται να τραυμάτισε αστυνομικό και να χτύπησε δύο γυναίκες στην καταδίωξη». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην 21χρονη ελληνίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε στο πόδι όταν σφαίρα που έριξε αστυνομικός κατά του 31χρονου εξοστρακίστηκε.

Η ιστορία συνδέεται με το περιστατικό που συνέβη στον Καναδά όταν επιβάτης αποκεφάλισε συνεπιβάτη του σε δημόσιο λεωφορείο.

-->Το BBC αναφέρει:

«Φρικιαστικό έγκλημα σοκάρει ελληνικό νησί», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του BBC, που επίσης περιγράφει πως οι «τρομοκρατημένοι κάτοικοι» κλείστηκαν στα σπίτια τους και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Επίσης περιγράφεται η κλοπή του αστυνομικού τζιπ, η πρόσκρουση με το μοτοποδήλατο των δύο γυναικών 400 μέτρα παρακάτω, το άνοιγμα πυρ εναντίον του από τους αστυνομικούς και ο τραυματισμός της τουρίστριας από την σφαίρα που εξοστρακίστηκε.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε μαρτυρίες των κατοίκων που λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί τόση αγριότητα στο όμορφο νησί, από τη γερμανική κατοχή, όταν οι Γερμανοί κατακτητές έκαναν εκτελέσεις.

No comments: