Thursday

Παραδόθηκε στους άνδρες της αστυνομίας μετά από έφοδο στη μονοκατοικία που διατηρούσε ο Β. Παλαικώστας


Χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση παραδόθηκε στους άνδρες της Αστυνομίας που έκαναν έφοδο στη διώροφη μονοκατοικία που διατηρούσε στην περιοχή της Σουρωτής, στη Θεσσαλονίκη ο «εγκέφαλος» της απαγωγής του Γιώργου Μυλωνά, Βασίλης Παλαιοκώστας.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Δημήτρης Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το απόγευμα της Πέμπτης, ότι ο Β. Παλαιοκώστας στην όψη των πάνοπλων αστυνομικών αντέδρασε λέγοντας «παραδέχομαι την ήττα μου». Μαζί με τον Παλαιοκώστα εκείνη την ώρα ήταν και ένας ακόμα συνεργός του, που επίσης συνελήφθη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν μεγάλο χρηματικό ποσό θαμμένο στην αυλή της μονοκατοικίας στη Σουρωτή κατόπιν υποδείξεως ενός εκ των συλληφθέντων.

Το κτίριο στη Σουρωτή το χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο και εκεί κρατούσαν επί 13 ημέρες τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΒΕΕ, Γιώργο Μυλωνά.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δεν μπήκε σε λεπτομέρειες αναφορικά με το επιχειρησιακό κομμάτι της σύλληψης του Παλαιοκώστα, ενώ γνωστοποίησε ότι τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν μέχρι στιγμής για την υπόθεση είναι οι βασικοί δράστες της απαγωγής. Πρόσθεσε ότι ερευνάται η πιθανή εμπλοκή κι άλλων ατόμων που είχαν περιφερειακούς ρόλου, εκτιμώντας ότι οι συγκεκριμένοι δράστες «σχεδίαζαν την τέλεση κι άλλων παρανόμων πράξεων», λαμβάνοντας ως δεδομένο το βαρύ οπλισμό τους.

Στο κρησφύγετο βρέθηκαν: ένα αντιαρματικό, πέντε καλάζνικοφ, πέντε χειροβομβίδες, πέντε πιστόλια, τρεις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 3.700 σφαίρες και διάφορα άλλα εκρηκτικά. Επίσης βρέθηκε μέρος από το σύνολο των περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν δοθεί ως λύτρα για την απελευθέρωση του 49χρονου επιχειρηματία.

No comments: