Monday

Τρομοκρατική επίθεση στη Κίνα με φόντο τους Ολυμπιακούς αγώνες



Ένα αστυνομικό τμήμα και εμπορικά κέντρα δέχθηκαν βομβιστική επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άτομα και τραυματισθούν 4. Οι 7 από τους νεκρούς είναι βομβιστές, οι οποίοι πέταξαν τα εκρηκτικά μέσα από ένα ταξί που οδηγούσαν, προκαλώντας τον θάνατο 1 φρουρού ασφαλείας, καταστρέφοντας 2 περιπολικά και τραυματίζοντας 2 αστυνομικούς και 2 πολίτες. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρές, μετά τις εκρήξεις ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Οργάνωσης του Πεκίνου, Ουάνγκ Ουέι, χαρακτήρισε τις επιθέσεις δουλειά των «τρομοκρατών του Δυτικού Τουρκιστάν» και δήλωσε ότι καμμία κυβέρνηση δεν θα ανεχόταν τέτοιου είδους βία.

--Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη (7/8) δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο, που παρουσίαζε μέλη του παράνομου Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκιστάν να απειλούν απειλεί με επιθέσεις σε λεωφορεία, τρένα και αεροπλάνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το εν λόγω κόμμα ζητά την ανεξαρτητοποίηση της επαρχίας Σιτζιάνγκ, στην οποία κατοικούν οι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα Ουιγούροι, οι σχέσεις των οποίων με τις κινεζικές αρχές ήσαν πάντα τεταμένες.

No comments: