Monday

Η Άνω Βουλή στη Ρωσία, αναγνώρισε ομόφωνα την ανεξαρτησία των περιοχών της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας


Η Άνω Βουλή στη Ρωσία, αναγνώρισε ομόφωνα την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών περιοχών της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας. Αναμένεται η απόφαση της Δούμας, στην οποία την απόλυτη πλειοψηφία έχει το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο περιοχές, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, βρέθηκαν εντός των γεωργιανών συνόρων και από τότε έχουν ανακηρύξει την ανεξαρτησία τους.

Ο εκπρόσωπος του Σώματος της Δούμας, Μπόρις Γκρίζλοφ, δήλωσε: «Θα εξετάσουμε σήμερα τα αιτήματα των λαών της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας, για να αναγνωρίσουμε την ανεξαρτησία αυτών των δημοκρατιών. Θεωρώ ότι οι αποφάσεις θα είναι θετικές».

Στη συνεδρίαση της Άνω Βουλής, η απόφαση υπέρ της αναγνώρισης ελήφθη με 130 θετικές ψήφους και καμία αρνητική. Ο εκπρόσωπος του Σώματος της Άνω Βουλης Σεργκέι Μιρόνοφ, δήλωσε ότι οι δύο περιοχές έχουν όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που τους επιτρέπει να αναγνωριστούν ως ανεξάρτητες.

Η απόφαση χαιρετίστηκε και ενθουσιασμό από τους ηγέτες των δύο περιοχών. Ο Σεργκέι Μπαγκάπς εκ μέρους της Αμπχαζίας δήλωσε: «Είναι μια ιστορική μέρα για την Αμπχαζία και τη Ν. Οσετία», ενώ ο Έντουαρτ Κοκόιτι από τη Ν. Οσετία ευχαρίστησε τη Ρωσία για την υποστήριξη. Χαρακτήρισε επίσης, την απόφαση του προέδρου Μεντβέντεφ να στείλει τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή ως «καίρια, θαρραλέα και σωστή».

No comments: