Saturday

H Μόσχα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων

H Μόσχα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα εδάφη της Γεωργίας, και ότι ο στρατός έχει εγκαταλείψει τις θέσεις του στη γειτονική χώρα από το βράδυ της Παρασκευής.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους μόνον οι στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί πριν από την πολεμική σύρραξη, με το ρόλο της ειρηνευτικής δύναμης, περίπου 2000.

«Τα ρωσικά στρατιωτικά σημεία ελέγχου που δημιουργούνται στην περιοχή δίπλα από τη Νότια Οσετία θα είναι μόνιμα» δήλωσε ο υπαρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατηγός Ανατόλι Νογκοβιτσίν.

Ο Τζορτζ Μπους και ο Νικολά Σαρκοζί είχαν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι απέτυχε να πληρώσει τα κριτήρια της συμφωνίας για την εκεχειρία, την οποία Μόσχα και Τιφλίδα υπέγραψαν, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Γαλλίας.

Οι ΗΠΑ αμφισβήτησαν την ανακοίνωση της Μόσχας ότι αποχώρησαν τα στρατεύματα και την κάλεσαν να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Γκόρντον Τζοντρόε, τόνισε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχουν αποχωρήσει πλήρως από περιοχές που είναι εδάφη της Γεωργίας, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα».


No comments: