Monday

Ντόρα Μπακογιάννη: ''Οι δηλώσεις αδιαλλαξίας και προκλητικότητας του κ. Γκρουέφσκι είναι εκτός κάθε μέτρου''


Σκληρή ήταν η απάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της FYROM, Νίκολα Γκρουέφσκι περί «Ελλάδας των σκανδάλων» αλλά και της εμμονής του στη διπλή ονομασία, απορρίπτοντας τις τελευταίες προτάσεις του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

«Οι δηλώσεις αδιαλλαξίας και προκλητικότητας του κ. Γκρουέφσκι είναι εκτός κάθε μέτρου», δήλωσε η υπουργός και πρόσθεσε «επιβεβαιώνουν τη δεινή θέση στην οποία ο ίδιος επέλεξε να περιέλθει. Έχουν προηγηθεί ενέργειες και δηλώσεις υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης ακόμα και μόλις πριν την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Νίμιτς. Ο κ. Γκρουέφσκι διαπράττει μέγα σφάλμα. Η ευθύνη για την όποια εμπλοκή στη διαπραγμάτευση και κατ’ επέκταση στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική πορεία της χώρας του, βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο».

«Οικοδομούν την πολιτική τους με τρόπο τέτοιο ώστε να αποφεύγουν την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, καθότι θεωρούν, σύμφωνα με τις αναλύσεις και τις πληροφορίες που εμείς έχουμε, ότι οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα του ονόματος, εκτός αν πρόκειται για λύση που είναι 100% προς το συμφέρον τους, κάτι που και οι ίδιοι ξέρουν ότι είναι αδύνατο, θα τους βλάψει στους επόμενες εκλογές».

No comments: