Friday

Τελετή έναρξης των 29των Ολυμπιακών αγώνων με τελετή έναρξης πολέμου..

Με την έναρξη των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων, η ολυμπιακή εκεχειρία δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα στη Γεωργία.

--> Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τη στρατιωτική βάση του Βαζιάνι, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο ασφαλείας της χώρας.

«Δεν υπάρχουν τραυματίες αλλά έχουν καταστραφεί κτίρια», δήλωσε ο Κάκα Λαμάια και πρόσθεσε «μας κήρυξαν πόλεμο».

Λίγη ώρα πριν, ο πρόεδρος της Γεωργίας Μικέιλ Σαακασβίλι είχε κατηγορήσει τη Ρωσία ότι εισέβαλε σε εδάφη της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι 150 τανκς και άλλα πολεμικά οχήματα έχουν περάσει στην περιοχή της Νότιας Οσετίας.

Όπως δήλωσε: "Είναι μια προφανής εισβολή στα εδάφη μιας ξένης χώρας. Οι δυνάμεις της Γεωργίας κατέρριψαν δύο ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της".

-->Σε προσωρινή, κατάπαυση του πυρός, είχε προχωρήσει νωρίτερα η Γεωργία, έτσι ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι άμαχοι της Νότιας Οσετίας από τη γεωργιανή πόλη Γκόρι.

Την ίδια ώρα, για πολλούς νεκρούς ρώσους στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή, από την επίθεση των γεωργιανών δυνάμεων κατά βάσης τους στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, Τσχινβάλι, κάνει λόγο το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που επικαλείται εκπρόσωπο της ειρηνευτικής δύναμης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μετβέντεφ, προειδοποίησε: «ο θάνατος Ρώσων πολιτών δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητος. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Βάσει του Συντάγματος και της ομοσπονδιακής νομοθεσίας», πρόσθεσε, «είμαι υποχρεωμένος να προστατεύω τη ζωή και αξιοπρέπεια των Ρώσων πολιτών οπουδήποτε και εάν βρίσκονται».

No comments: