Saturday

Κατηγορούνται τα μέλη της σπείρας του Β. Παλαιοκώστα για 3 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα


Τα μέλη της σπείρας Παλαιοκώστα, που κατηγορούνται ως άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση απαγωγής του Γ. Μυλωνά, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Εμμανουέλλα Κετσιατζή άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα:

- Αρπαγή από κοινού, εγκληματική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών (οι συγκεκριμένες κατηγορίες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος).

- Εκβίαση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (οι παραπάνω κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Αφού τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Α’ Ειδικού Ανακριτή, από τον οποίον ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες προκειμένου να απολογηθούν την προσεχή εβδομάδα.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας, που θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της ομάδας, θα απολογηθεί στον ανακριτή την προσεχή Δευτέρα, ενώ οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι την Τρίτη.

Ο διαβόητος δραπέτης, Βασίλης Παλαιοκώστας, ήταν ψύχραιμος ενώ κάποια φώναξε προς το πλήθος που βρισκόταν μέσα στο Μέγαρο όταν μεταφέρθηκε εκεί: «Έχω δύο κουταβάκια, όποιος είναι φιλόζωος ας τα φροντίσει. Είναι διάσημα κουτάβια».

1 comment:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Με αλλα λογια αν δεν καναν καποια λαθη τα ατομα της ομαδας...ακομη θα ψαχναν οι μπατσοι...