Friday

Απειλητικό βίντεο από ισλαμιστές τρομοκράτες για τους Ολυμπιακούς αγώνες


-->Απειλητικό βίντεο κατά των Ολυμπιακών Αγώνων, δημοσιοποίησε ισλαμιστική οργάνωση και καλεί τους μουσουλμάνους να απέχουν από όλες τις δραστηριότητες που έχουν σχέση με τους Αγώνες, όπως αναφέρει η αμερικανική εταιρία IntelCenter που παρακολουθεί την τρομοκρατία.

Το βίντεο, διάρκειας έξι λεπτών είναι το δεύτερο που δημοσιεύεται στο Internet από το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν (TIP). Ένας ένοπλος και καμουφλαρισμένος άντρας, καλεί τους μουσουλμάνους να μην επιβαίνουν σε τρένα, αεροπλάνα και λεωφορεία και να μην μπαίνουν σε κτίρια όπου βρίσκονται Κινέζοι.

Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στο βίντεο είναι των Ουιγούρων Τούρκων, οι οποίοι ζουν στη βορειοδυτική Κίνα και καταγγέλλουν ότι πέφτουν θύματα διώξεων και διακρίσεων από την κυβέρνηση της χώρας.

Πριν από ένα μήνα, η Κίνα είχε αντικρούσει τους ισχυρισμούς του TIP ότι ευθυνόταν για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε λεωφορεία της Σανγκάης και του Κουνμίνγκ, ισχυρισμοί που είχαν γίνει μέσω άλλου βίντεο-απειλή για τους Αγώνες.

Οι αρχές της χώρας, δηλώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας, τόσο στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και το Ολυμπιακό Χωριό όσο και γενικότερα στο Πεκίνο, ενόψει των Αγώνων.

No comments: