Thursday

Ο Γ. Παπανδρέου επιμένει για εξεταστική επιτροπή στην υπόθεση της Siemens καθώς οι έρευνες συνεχίζονται



Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κάλεσε για κατάθεση τον κ. Τσουκάτο στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της Siemens.




Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωση του το βράδυ της Πέμπτης, έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας: «Όλα στο φως». Ο Γ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι δεν θα δεχθεί «καμία ενέργεια που κηλιδώνει το κύρος του κινήματος αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι ο ίδιος το αποδεικνύει με τις προτάσεις και τις πράξεις του: «Συνεχίζω τον αγώνα για την ακηδεμόνευτη πολιτική».

Ο Γ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση τόνισε: «Απαιτώ όλα στο φως. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», σημειώνοντας ότι αναφέρεται σε μία σειρά υποθέσεων πέραν από την Siemens, όπως τα δομημένα ομόλογα, οι υποκλοπές, το θέμα του ΟΤΕ και το ζήτημα των καρτέλ στην αγορά. Επανέλαβε με την πρόταση του: «Καλώ τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην αποδοχή της πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «απαράδεκτη απροθυμία και αδυναμία».

Ανακοίνωση Θ. Τσουκάτου

Ο Θόδωρος Τσουκάτος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει: «Ως μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές».

«Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κινήματος και μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία».

«Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του κινήματος (ένα εκατ. μάρκα, δηλαδή 420.000 ευρώ). Δεν είχα ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή. Σημειώνω επίσης ότι ποτέ δεν διαχειρίστηκα χρήματα στο κίνημα ούτε είχα οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Οι δραστηριότητές μου στο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πολιτικές και κινήθηκαν στα πλαίσια που όριζαν κάθε φορά τα αρμόδια όργανα του κινήματος. Κατά συνέπεια για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Τσουκάτος.

Εντολή για διαγραφή του Θ. Τσουκάτου και του Τ. Μαντέλη έδωσε ο Γ. Παπανδρέου στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, γνωστοποιούσε ότι αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ επανέφερε και την πρόταση Παπανδρέου για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα.

No comments: