Tuesday

Ο πρόεδρος της Ο.Μ.Ε - Ο.Τ.Ε εναντίων της Deutsche Telekom


Ευθεία κατηγορία προς την Deutsche Telekom, για απόπειρα δημιουργίας διεθνούς μονοπωλίου, απηύθυνε την Τρίτη (10/6), μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται η σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία, ο πρόεδρος της Ο.Μ.Ε. - Ο.Τ.Ε., Παναγιώτης Κούτρας.

Ανέφερε, ότι δεν πρόκειται για συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ο.Τ.Ε. και Deutsche Telekom, αλλά για εκχώρηση του οργανισμού, αφού η περιουσία του αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2007 είχε τζίρο 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι εάν δεν διασφαλιστούν οι εργασιακές σχέσεις, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τη νέα διοίκηση.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Νικήτας Αλεξανδρίδης, απευθυνόμενος στους αρμόδιους βουλευτές, υποστήριξε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να εποπτεύει τα τιμολόγια του Ο.Τ.Ε. και να ελέγχει τις εταιρείες. Διευκρίνισε, όμως, ότι η Ε.Ε.Τ.Τ. είναι ρυθμιστική αρχή και δεν χαράσσει πολιτική, ασχολούμενη μόνο με την εποπτεία της εφαρμογή των νόμων σε όλες τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μίλησε και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, ο οποίος υποστήριξε ότι η συμφωνία Ο.Τ.Ε. - Deutsche Telekom είναι συμφέρουσα για τον Οργανισμό, τους εργαζόμενους, την εθνική οικονομία και ως εκ τούτου κρίνεται ως σωστή κίνηση.

No comments: