Thursday

Κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα του τόπου ήταν το μήνυμα του Γ . Παπανδρέου


Να μείνει ανοικτή η Βουλή το καλοκαίρι, ώστε να λειτουργήσουν Εξεταστικές Επιτροπές για την υπόθεση Siemens, να διαλευκανθούν πλήρως όλες οι υποθέσεις και να υπάρξει προσφυγή στη λαϊκή βούληση, αφού τα κόμματα καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου, πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε με αφορμή αυτήν υπόθεση να καταθέσουν όλα τα κόμματα τις προτάσεις τους για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και όταν θα έχει ολοκληρωθεί αυτή διαδικασία και έχουν διαλευκανθεί οι υποθέσεις που εκκρεμούν να υπάρξει προσφυγή στον ελληνικό λαό για να αποφασίσει ποιο κόμμα είναι ικανότερο να εγγυηθεί την ομαλή και διαφανή λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

«Είτε θα δράσουμε τώρα, είτε θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες» ανέφερε χαρακτηριστικά του κ. Παπανδρέου, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν είναι ευνοούμενος κανενός συμφέροντος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται υπό ομηρία οικονομικών, εξωθεσμικών και ισχυρών συμφερόντων.

Σε ερώτηση για το εάν παίρνει αποστάσεις, όπως λέγετε, από προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Γ.Παπανδρέου απάντησε ότι "είμαι υπερήφανος τόσο για τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου όσο και του Κώστα Σημίτη για όσα προσέφεραν, αλλά δεν εθελοτυφλώ, γιατί υπήρξαν προβλήματα σε ό,τι αφορά την αναδιανομή του πλούτου, τις ανισότητες, τα θέματα διαφθοράς". Δεν αμφισβητείται η εντιμότητα του κ. Κώστα Σημίτη, υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι "επιτρέψαμε στη ΝΔ να απαξιώσει πλήρως το πολιτικό σύστημα. Τώρα η ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος και εμείς η λύση".

1 comment:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Μπορουνε να πεθανουν ολοι τους για να ηρεμησει το κεφαλι μας;;;