Thursday

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ ο κ. Σιμήτης



Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ έθεσε ο κ. Παπανδρέου τον Σιμήτη ύστερα από απαντητική επιστολή που έστειλε ο πρώτος και στην ουσία αντίκρουε εκτός των άλλων ισχυρισμούς του κ. Σιμήτη σε σχέση με λάθους επίκαιρους χειρισμούς του κ. Παπανδρέου και συγκεκριμένα για την πρόταση του τελευταίου για διενέργεια δημοψηφίσματος όσο αφορά την ψήφιση της συνθήκης της Λισαβόνας που υπερψηφίστηκε χτες στη βουλή.

Στην επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι μετά από απόφασή σου το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της Νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαφωνώ. Η πρακτική των κυβερνήσεων τόσο του πατέρα σου όσο και των δικών μου ήταν η κύρωση των Συνθηκών από τη Βουλή. Τούτο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται να ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ένωση και να είναι χώρα που επηρεάζει τις εξελίξεις»

Στην επιστολή του ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει ότι: «Η δημοσιοποίηση της επιστολής και η δημόσια διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού καθώς και η έμπρακτη άρνησή του να συνταχθεί με την κοινή γραμμή του Κινήματος για το δημοψήφισμα πάνω στη συνθήκη της Λισαβόνας, είναι αδικαιολόγητη πολιτική πράξη».

«Με την απόφασή σου δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στη συντεταγμένη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει στην επιστολή του προς τον πρώην πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

No comments: