Monday

Νέα.. Ζωνιανά στους Μαλάδες της Κρήτης


Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύονται οι τρεις αστυνομικοί που έπεσαν θύματα ενέδρας σε χασισοφυτεία στους Μαλάδες Κρήτης. Οι 2 είναι εκτός κινδύνου ενώ ο τρίτος χαροπαλεύει με διαμπερές τραύμα στο κεφάλι.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (22/6). Η αστυνομία είχε πληροφορία για χασισοφυτεία με 70 δενδρύλια στην περιοχή των Μαλάδων. Τρεις αστυνομικοί ντυμένοι με στολές παραλλαγής είχαν κρυφτεί σε ένα χώρο πίσω από θάμνους με σκοπό να αιφνιδιάσουν τους χασισέμπορους και να προβούν σε συλλήψεις. Εκείνη την ώρα δέχτηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από άνδρα που τους πλησίασε και άρχισε χωρίς καμία σκέψη να ''γαζώνει' τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ο δράστης είναι ηλικίας 30-35 ετών που κρατούσε όπλο μεγάλου διαμετρήματος στη συνέχεια διέφυγε τρέχοντας.

Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση. Με εντολή του αρχηγού της αντιστράτηγου Β. Τσιατούρα, αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα, αναχώρησαν το βράδυ της Κυριακής για την Κρήτη, για να συνδράμουν την αστυνομία της Κρήτης στη σύλληψη των δραστών, σε μία επιχείρηση τύπου «Ζωνιανών».

Οι δυνάμεις από την Αθήνα, με επικεφαλής τον γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Δημήτρη Μπουλούκο, αποτελούνται από ομάδες της ΕΚΑΜ και κλιμάκια από την εγκληματολογική υπηρεσία, τη δίωξη ναρκωτικών και το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.


No comments: