Sunday

Τη διαδρομή του ποσού του 1 εκατ. μάρκων αναζητούν πλέον οι δικαστικές Αρχές.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργάτης του πάλαι ποτέ «στρατηγού» της Χαριλάου Τρικούπη Θ.Τσουκάτου, Χρ.Γενναίος, φέρεται να εμφανίστηκε αυτοβούλως στον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τους λογαριασμούς, από τους οποίους πέρασαν τα χρήματα της γερμανικής εταιρείας.

Εν συνεχεία ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας, ενώ τη Δευτέρα το πρωί έχουν κληθεί υπό την ιδιότητα του υπόπτου και τα λοιπά παρένθετα πρόσωπα.

Η αποκάλυψη της συνάντησης των δύο ανδρών φέρνει, την επόμενη εβδομάδα, για τρίτη φορά στο γραφείο του εισαγγελέα τον πρώην διευθυντή.

Ο πρώτος σταθμός της κατάθεσης του επίμαχου ποσού δεν ήταν και ο τελευταίος. Ακολούθησαν ενδιάμεσοι σταθμοί μετά το σπάσιμο του ενός εκατ. γερμανικών μάρκων.

Στο «ταξίδι» μεσολάβησαν 7 πρόσωπα, ενώ η τακτική αυτή επελέγη προκειμένου να επιτευχθεί το σπάσιμο της αρχικής κατάθεσης και τμηματικά, σε διάστημα μερικών μηνών να αποδεσμευθούν τα χρήματα και να καταλήξουν σε μετρητά στα χέρια του έτερου παρένθετου προσώπου στην υπόθεση.

Για την απόδειξη των όσων υποστηρίζει θα επικαλεστεί - σύμφωνα με πληροφορίες- μαρτυρίες συγκεκριμένων προσώπων, που θα επιβεβαιώνουν την εκδοχή του για την πορεία των χρημάτων

No comments: