Saturday

Ο εμπαιγμός...και το ασύρματο δίκτυο της Αμαλιάδας

Το ασύρματο ερασιτεχνικό δίκτυο Αμαλιάδας, δεν λειτουργεί πλέον (ελπίζουμε προσωρινά). Κι αυτό γιατί οι "υπεύθυνοι" της αναπτυξιακής του Δήμου μας, στραγκαλίζοντας κάθε τι καλό και προοδευτικό για τον τόπο μας, μη θέλοντας την ανάπτυξη, ευνουχίζουν κάθε προσπάθειά μας:

1. Κόψανε τον ιστό του ΡΣΑ o
οποίος φιλοξενούσε τον εξοπλισμό μας, και πολύ καλά κάνανε και ήταν προγραμματισμένο. Ενώ όμως η αρχική απόφασή τους ήταν να τον κόψουν στη μέση, τελικά επειδή ένας υπεύθυνος "ξύπνησε στραβά" εκείνη την ημέρα, θέλησε να αφήσει ένα πολύ μικρό κομμάτι δίνοντας μια οδηγία της τελευταίας στιγμής στους εργάτες. Τον έκοψαν λοιπόν εξαιρετικά χαμηλά, αν και με 1-2 μέτρα παραπάνω θα μπορούσαμε να έχουμε κι εμείς τον εξοπλισμό μας και να δουλεύει σωστά, χωρίς να επιβαρύνουμε τη στατικότητα και την αντοχή του ιστού. Καμιά μελέτη δεν έγινε για το πόσο αντέχει και πόσο θα μπορούσε να κοπεί.

2. Ακόμη και σ' αυτό το χαμηλό κομμάτι, θα μπορούσε να στηθεί ο εξοπλισμός μας, αλλά στο πάνω μέρος. Όμως οι "κύριοι υπεύθυνοι" μας το απαγόρευσαν αυτό και μόνο 2 μέτρα κάτω από τα δικά τους links μας επιτρέπουν. Αυτό δεν έχει καμία λογική, διότι καμιά παρεμβολή δεν μπορεί να υπάρξει μεταξύ ανομοιογενών εξοπλισμών που δουλεύουν σε διαφορετικές συχνότητες και με πολύ μικρή ένταση (ο δικός μας). Στην χαμηλή θέση που μας επιτρέπουν, φυσικά, είναι δώρον άδωρο να τοποθετήσουμε εξοπλισμό γιατί δεν θα δουλεύει σωστά.

3. Σ' αυτά δεν χρειάζεται ν' αναφέρουμε τις γραφειοκρατικές δοκιμασίες που μας υποβάλλουν εδώ και δύο χρόνια, χωρίς καν να έχουν πρωτοκολλήσει τις αιτήσεις μας και εμπαίζοντάς μας όταν μας έλεγαν οτι απλά περιμένουν να συνεδριάσει το ΔΣ.

Το κακό είναι οτι μόνο λίγη καλή θέληση θα αρκούσε. Το δίκτυό μας που έχει χαρακτηριστεί πρότυπο, που ήταν το πιό γρήγορο σ' όλη την Ελλάδα, που είχε κάνει γνωστή την Αμαλιάδα, σ' όλες τις ασύρματες κοινότητες της Ελλάδας, ως παράδειγμα προς μίμ
ηση, θα μπορούσε να λειτουργεί τώρα και να προσφέρει στην πράξη την ευρυζωνικότητα στους δημότες μας. Όμως κάποιοι, δεν θέλουν την ανάπτυξη. Προτιμούν να "ψoφήσει ο γάϊδαρος του γείτονα" γιατί δεν έχουν κι αυτοί "γάϊδαρο". Μα δεν μπορούν να καταλάβουν οτι ο γάϊδαρος είναι κοινός και μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ο καθένας μας; Είναι κρίμα άτομα που είχαν πρωτοστατήσει στις νέες τεχνολογίες και που είχαν κάνει τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας, πρότυπο και γνωστό σε όλη την Ελλάδα, τώρα να ευνουχίζουν, χωρίς λόγο, αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Η ειρωνία: Πριν λίγες ημέρες ο δήμος Αμαλιάδας, μας είχε καλέσει να προτείνουμε ιδέες σχετικά με το πως μπορεί ν' αναπτυχθεί η ευρυζωνικότητα στην πόλη μας.

No comments: