Wednesday

Η New York Times έβαλε διαφήμιση μετά από δεκετίες αποκλειστικής ειδησιογραφίας


Μετά από δεκαετίες, λόγω κρίσης, τυπώθηκε τη Δευτέρα (5/1) διαφημιστική καταχώριση στην πρώτη σελίδα των The New York Times.
Οι New York Times αντιμέτωποι με τη δραματική μείωση των εσόδων από διαφήμιση τυπώθηκαν τη Δευτέρα (5/1), απεμπολώντας μακρά παράδοση, με μία πρωτοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση.

Επί δεκαετίες, πράγματι, η πρώτη σελίδα της ιστορικής εφημερίδας της Νέας Υόρκης περιείχε αποκλειστικά ειδησεογραφία.

Τη Δευτέρα (5/1), αντιθέτως, στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας συμπεριελήφθη έγχρωμο διαφημιστικό "ζωνάρι" του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Αυτή η διαφημιστική καταχώρηση έχει πολύ μεγάλη εμπορική αξία, αφού θα προσφέρουμε στους επαγγελματίες την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με το εκλεπτυσμένο αναγνωστικό κοινό μας, απ' όλες τις ΗΠΑ, που ασκεί επιρροές η εφημερίδα», δήλωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής του Διαφημιστικού Τμήματος, κυρία Ντενίζ Ουόρεν.

Η εφημερίδα λόγω των πιεστικών οικονομικών της προβλημάτων μεταξύ άλλων έχει μειώσει το τυπογραφικό σχήμα των σελίδων της. Εξ άλλου, η νέα έδρα της στο Μανχάταν είναι υποθηκευμένη έναντι δανεισμού 225 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το αναγνωστικό κοινό των New York Times φθάνει ημερησίως τα 2,8 εκατομμύρια, αλλά τα Σαββατοκύριακα ξεπερνά κατά πολύ τα 4 εκατομμύρια φύλλα.

No comments: