Friday

Συνεχίζονται οι επιθέσεις - Ανώτατο πολιτικό στέλεχος της Χαμάς εξοντώθηκε

Ανώτατο πολιτικό στέλεχος της Χαμάς εξοντώθηκε κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών μέσα στο σπίτι του στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη, εκπρόσωποι της παλαιστινιακής οργάνωσης. Πρόκειται για τον πολιτικό ηγέτη Νιζάρ Ραγιάν, ο οποίος σύμφωνα με το BBC είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς που έχουν εξοντώσει τα ισραηλινά πυρά από το 2004. Ο Ραγιάν σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα στο σπίτι του στη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή, αναχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης (1/1) από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ο Νιζάρ Ραγιάν ήταν ο άνθρωπος που είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ ότι η Χαμάς θα συνεχίσει να μάχεται εναντίον του στέλνοντας όλο και βαθύτερα ρουκέτες μέσα στο Ισραήλ. Στέλεχος αναλόγου αξίας για τη Χαμάς που είχε χάσει τη ζωή του το 2000, ήταν ο Αμπτέλ Αζιζ αλ Ραντίσι. Όπως αναφέρει το BBC, από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών, είχαν τεθεί ως στόχοι εξόντωσης, στρατιωτικοί αρχηγοί και στρατιώτες της Χαμάς. Ο Ραγιάν είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που έχει χάσει τη ζωή του από ισραηλινά πυρά.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ζημιές έχει υποστεί και ένα παιδιατρικό νοσοκομείο.

Μονάδες του ισραηλινού στρατού και άρματα μάχης έχουν συγκεντρωθεί στη μεθόριο του Ισραήλ με τη Γάζα, ενώ η εφημερίδα Haaretz γράφει την Πέμπτη (1/1) ότι ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε μια μεγάλης έκτασης αλλά σύντομης χερσαία επιχείρηση.

Η Χαμάς, από την πλευρά της, απάντησε στους βομβαρδισμούς με ρουκέτες, οι οποίες έπληξαν την ισραηλινή πόλη Μπεερσμπά.

No comments: