Tuesday

Σώος επέστρεψε ο Παναγόπουλος


Στο σπίτι του στο Καβούρι επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (20/1) ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς στην περιοχή του Ασπρόπυργου μετά από ομηρεία οκτώ ημερών. Σύμφωνα με τους ιατρούς του, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και δεν κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία προχώρησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Αϊβάζογλου, τον περασμένο Οκτώβριο, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο κ. Παναγόπουλος εντοπίστηκε τυχαία από πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού του τμήματος Χαϊδαρίου να κάθεται σε παγκάκι, σε πάρκινγκ πάνω στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, μεταξύ Σκαραμαγκά και Δαφνίου. Ο 74χρονος εφοπλιστής φορούσε φόρμα και μπουφάν που κατά πάσα πιθανότητα του είχαν δώσει οι απαγωγείς.

Ο κ. Παναγόπουλος μεταφέρθηκε αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου. Ο ίδιος τους είπε ότι ήταν καλά και ζήτησε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του, Κατερίνα, η οποία μόλις έμαθε ότι απελευθερώθηκε έφυγε αμέσως από το σπίτι της στο Καβούρι για να τον παραλάβει. Ο 74χρονος εφοπλιστής παραδόθηκε στην οικογένειά του μετά από ραντεβού που είχαν δώσει οι αστυνομικοί στο δρόμο.

Ο κ. Παναγόπουλος μεταφέρθηκε στο σπίτι του, όπου περίμενε ήδη ο προσωπικός του γιατρός ο οποίος έκρινε ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο. Στο σπίτι του εφοπλιστή μετέβησαν και αξιωματικοί της Ασφάλειας αλλά λόγω της ταλαιπωρίας δεν του πήραν κατάθεση, κάτι που αναμένεται να γίνει το πρωί της Τρίτης.

Έρευνες για τους δράστες

Από τη στιγμή της απελευθέρωσης ξεκίνησε η δεύτερη φάση της υπόθεσης που αφορά στις έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ενδιαφέρονται, μεταξύ άλλων, να πληροφορηθούν πόση ώρα ο κ. Παναγόπουλος επέβαινε στο όχημα των απαγωγέων προκειμένου να διερευνηθεί σε ποια απόσταση και προς ποια κατεύθυνση μπορεί να ήταν το κρησφύγετο των δραστών. Παράλληλα, αναζητούν πληροφορίες και εντός των φυλακών από άτομα που είχαν συμμετοχή σε άλλες υποθέσεις.

Η υπόθεση θυμίζει την απαγωγή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Γιώργου Μυλωνά, καθώς και τότε οι δράστες είχαν υποχρεώσει τη σύζυγο τού κ. Μυλωνά να ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη στη Λαμία και να επιστρέψει, για να παραδώσει τα λύτρα τελικά σε ερημική τοποθεσία στην Εγνατία Οδό. Ο Β. Παλαιοκώστας, πάντως, ο οποίος κατηγορείται για την απαγωγή Μυλωνά, διέψευσε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση Παναγόπουλου.

No comments: