Friday

Άδοξο τέλος είχε μία ακόμα διπλωματική πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα


Άδοξο τέλος είχε μία ακόμα διπλωματική πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ απέρριψε το ψήφισμα 1860 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός, χαρακτηρίζοντας «ανεφάρμοστη» μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Ισραήλ δεν έχει ποτέ αποδεχθεί από ξένους παράγοντες να αποφασίσουν για το δικαίωμά του να υπερασπισθεί τους πολίτες του. Ο στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις για να υπερασπισθεί τους πολίτες του Ισραήλ. Η εκτόξευση ρουκετών σήμερα το πρωί αποδεικνύει ότι η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών είναι ανεφάρμοστη και ότι δεν θα γίνει σεβαστή από τις δολοφονικές παλαιστινιακές οργανώσεις»

ανακοίνωσε ο Όλμερτ μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Παρασκευής (9/1), όπου εξετάστηκαν επίσης και τα αποτελέσματα από τις συνομιλίες που είχε στο Κάιρο ο πολιτικός σύμβουλος του ισραηλινού υπουργού Άμος Γκιλάντ αναφορικά με το αιγυπτιακό σχέδιο εκεχειρίας.

Στο ψήφισμα 1860 αναφέρεται:

Στο ψήφισμα 1860 του Σ.Α του ΟΗΕ αναφέρεται ότι η κατάπαυση «πρέπει να είναι άμεση, διαρκής και να γίνει πλήρως σεβαστή, οδηγώντας στην πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα», ενώ ο Οργανισμός ζητά επίσης και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα.

No comments: