Friday

Αγωγή Βγενόπουλου σε Τσίπρα και STAR Channel

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται η κόντρα της Marfin Investment Group με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αντιπρόεδρος του ομίλου Α. Βγενόπουλος υπέβαλλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη κατά του προέδρου του ΣΥΝ και στο STAR Channel.

Ο Συνασπισμός αντέδρασε έντονα και μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «η υποβολή μήνυση και αγωγής εναντίον του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση και εισάγει μια άκρως επικίνδυνη λογική ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση του Ανδρέα Βγενόπουλου ενόχλησε την κυβέρνηση, κύκλοι της οποίας υποστηρίζουν ότι τέτοια ζητήματα αντιμετωπίζονται με πολιτικούς τρόπους.

Α. Βγενόπουλος

Ο κ. Βγενόπουλος προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα σχετικά με τον ΟΤΕ, σύμφωνα με τις οποίες «η MIG αγόρασε αέρα και πούλησε αέρα» και «όλοι μαζί θα αγωνισθούμε να αποκαλύψουμε την απάτη της MIG».

«Εφόσον αυτά που είπε εναντίον μας, δεν τα είπε με δόλο, ας κάνει έστω και τώρα μια αναλυτική εξέταση των γεγονότων και των στοιχείων που υπάρχουν και θα είναι πραγματικά μια πράξη πολιτικής ανδρείας να ανακαλέσει και να μας αποκαταστήσει. Με την αγωγή αποζημίωσης διεκδικούμε από τον κ. Α. Τσίπρα 1 εκατ. ευρώ, ποσό που δεσμευόμαστε να εισφέρουμε ως χορηγία στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα στοχεύουμε να δικαστούν ηθικά και όλοι αυτοί που σήμερα καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία» δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της MIG υπέβαλε μήνυση και εναντίον του Star Channel, τονίζοντας ότι «η MIG κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη για 150 εκατ. ευρώ κατά του Star Channel. Το ποσό είναι ανάλογο του μεγέθους της εταιρείας μας και της οικονομικής ευρωστίας των ιδιοκτητών του καναλιού και θα το τεκμηριώσουμε και με νομολογία που έχουμε συλλέξει από άλλες ευρωπαϊκές χώρες με παρεμφερή συστήματα Δικαίου».

«Παρακολουθήσαμε μαζί με το πανελλήνιο επί πέντε ημέρες στην Βουλή και στα ΜΜΕ να λέγονται για “μεσάζοντες που πήραν μίζα”, “υπόγειες διαδρομές βρώμικου χρήματος”, “αγοράσανε και πουλήσανε αέρα”, “να αποκαλυφθεί η απάτη”, “να επέμβει ο Εισαγγελέας” και άλλα τέτοια γραφικά» είπε ο κ. Βγενόπουλος. «Το Star Channel, μη ειδησεογραφικό κανάλι, έκανε σε μικρό χρονικό διάστημα 95 δυσφημιστικές αναφορές στην εταιρεία μας και ανακάλυψε μέχρι και ότι γίνονται έρευνες ότι τα χρήματα της MIG, που επενδύθηκαν στον ΟΤΕ, προέρχονται από την “Αλβανική μαφία” και οι δημοσιογράφοι φώναζαν ενθουσιασμένοι “βρωμάει, βρωμάει”».

Αλ. Τσίπρας

«Η δική μου απάντηση είναι οι στίχοι ενός δημοφιλούς τραγουδιού: "Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ"» είπε ο Αλ. Τσίπρας. «επίθεση που δεν έχει στόχο ούτε τον ίδιο ούτε το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο» πρόσθεσε.

«Περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της κυβέρνησης που εξέθρεψε αυτή τη θρασύτητα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτές οι επιθέσεις δεν πρόκειται να μας κάνουν να σιωπήσουμε, δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν, δεν πρόκειται να μας κάνουν να πάψουμε να λέμε την αλήθεια» εξακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

ΣΥΝ

«Η υποβολή μήνυση και αγωγής εναντίον του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση και εισάγει μια άκρως επικίνδυνη λογική ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου» είπε ο βουλευτής του ΣΥΝ, Π. Λαφαζάνης.

No comments: