Thursday

Απερρίφθη η πρόταση δημοψηφίσματος με ψηφοφορία στη Βουλή

Νωρίτερα, υπόμνημα για τις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και από πολίτες, υπέρ του αιτήματος διενέργειας δημοψηφίσματος για το Ασφαλιστικό παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι υπογραφές ανέρχονται σε 424.889.

Με ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (4/2) στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 146 βουλευτές και εναντίον της 152 βουλευτές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, είπε «το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Εάν πιστεύουν ότι μπορεί να έχουμε διεύρυνση, αλλαγή ή προσθήκη άλλων διαδικασιών, το πεδίο είναι ανοιχτό στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος».

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ εντείνεται το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, χαρακτήρισε «αδικαιολόγητο τον τρόπο συνέχισης της απεργίας».

Στη Βουλή

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε χαρακτηριστηκά: « Το ψηφισμένο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι κοινωνικά δίκαιο και επεκτείνει, δεν αλλάζει, τις βάσεις του συστήματος όπως αυτές τέθηκαν με τους νόμους Σουφλιά και Σιούφα»

Η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, κατά την ομιλία της έκανε λόγο στην εθνική ομοψυχία για το Σκοπιανό και έκανε το εξής ερώτημα: «γιατί η αντιπολίτευση δεν αντιμετωπίζει με την ίδια συναίσθηση χρέους και ευθύνης το θέμα του ασφαλιστικού, θέμα που έχει να κάνει με τα δικαιώματα και τη ζωή των επόμενων γενιών;

Η Άννα Διαμαντοπούλου εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ δήλωσε: «Ο αριθμός των υπογραφών υπέρ της πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Ασφαλιστικό, είναι 424.889 και υπερβαίνει το 5%, ένα ποσοστό που απαιτείται στις χώρες της Ευρώπης που έχουν δουλέψει με δημοψηφίσματα, και συγκεντρώθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους μέσα σε οκτώ μέρες»

1 comment:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Παμε απο το κακο στο χειροτερο...