Friday

Το νομοσχέδιο της ελεύθερης συμβίωσης που θα καταθέσει η Κυβέρνηση



Περισσότερα από 120.000 παιδιά στην Ελλάδα έχουν γεννηθεί εκτός γάμου τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Σωτήρη Χατζηγάκη. Υποστηρίζεται ότι για να καταπολεμηθεί αυτό το γεγονός υπάρχει η αναγκαιότητα του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης, που πρόκειται να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 5% των γεννήσεων, την ώρα μου ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται γύρω στο 10%, ενώ στα σκανδιναβικά κράτη υπερβαίνει το 50%.

Ο κ. Χατζηγάκης επικαλείται, σύμφωνα με το Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, όπου: το ποσοστό των γυναικών στη χώρα μας που επιλέγουν να συμβιώσουν έστω και μία φορά, στην ηλικιακή ομάδα 18-24, έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια και όλο και περισσότερο ο γάμος στην Ελλάδα, ακόμη και ο θρησκευτικός, αποτελεί την κατάληξη ενός προγενέστερου και μακροχρόνιου δεσμού, με συχνά τα φαινόμενα της ελεύθερης συμβίωσης.

Στο νομοσχέδιο αυτό που θα καταθέσει ο υπουργός, εκτός του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης, θα προβλέπονται διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου, με τις οποίες θα επιταχύνονται οι διαδικασίες έκδοσης των διαζυγίων και των υιοθεσιών, καθώς και ευεργετικές διατάξεις για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

No comments: