Thursday

Επαλήθευση των μελετών των φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου που δημοσίευσε το momfi-gr


Η εμπεριστατωμένηη ανάλυση χωρίς προσκόμματα και εμμονές, αλλά με αρκετή υπευθυνότητα των φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου του τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με την εποπτεία πολύπειρων καθηγητών, έχουν αρχίσει από καιρό να "βγάζουν" αποτελέσματα.


Το momfi-gr δημοσιεύει κάποιες αναλύσεις από διαφόρους επιστημονικούς ιστιότοπους, με σκοπό την σωστή και συνεχή ενημέρωση των αναγνωστών του, όσο αφορά εθνικά αλλά και διεθνή θέματα μείζονος σημασίας.
Μια από αυτές ήταν και η δημοσίευση του άρθρου:
Ρωσία: διπλωματικοί ελιγμοί με φόντο την ανεξαρτησία του Κοσόβου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο του τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στις 17 Μαρτίου 2008.


Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Εντολή για στενότερες σχέσεις με τις αποσχισθείσας περιφέρειες της Γεωργίας, την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, έδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, προκαλώντας τριγμούς στη Γεωργία.

«Η ρωσική κυβέρνηση έλαβε οδηγίες να συ

νεργαστεί με τις ντε φάκτο Αρχές στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία σε εμπορικό, οικονομικό, κοινωνικό και επιστημονικό επίπεδο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (16/4) το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη δήλωση, δεν αναφέρεται το ε

νδεχόμενο να αναγνωρίσει η Ρωσία τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας των δύο επαρχιών από τη Γεωργία. Όπως εκτιμούν διπλωμάτες, η Μόσχα είναι μάλλον απίθανο να τους προσφέρει την αναγνώριση φοβούμενη μήπως ενισχύσει αυτονομιστικές επιδιώξεις εντός των συνόρων της.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Α

μπχαζίας Σεργκέι Σάμπα δήλωσε: "η διαταγή του Πούτιν αποτελεί ένα βήμα προς την ανεξαρτησία".

Ο Πούτιν διέταξε επίσης την κυβέρνησή του να αναγνωρίσει νομικές οντότητες που έχουν δημιουργηθεί στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία δηλώνοντας: "το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα προσφέρει, αν χρειαστεί, προξενικές υπηρεσίες στους κατοίκους των δύο περιοχών".

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει στην αναγνώριση από Δυτικές χώρες του Κοσόβου, αναβαθμίζοντας τις σχέσεις της με την Αμπχαζία και την Νότια Οσετία, με τις οποίες έχει ήδη άτυπες σχέσεις.

«Οι ενέργειές μας αναφορικά με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία δεν σημαίνουν πως η Ρωσία επιλέγει την αντιπαράθεση με τη Γεωργία. Η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα διευκολύνει την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή του Καυκάσου» αναφέρεται στη ρωσική δήλωση.

Η αντίδραση της Γεωργίας, ωστόσο, ήταν άμεση. Ο πρόεδρος της χώρας Μιχαήλ Σαακασβίλι συγκάλεσε σε έκτακτη σύνοδο το Συμβούλιο Ασφαλείας στην Τιφλίδα.





No comments: