Friday

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για το θέμα του Ντόπινγκ



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε., με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, για το θέμα του ντόπινγκ.

«Ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να δώσει καμία σημασία στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την κάθαρση στον αθλητισμό. Λειτουργούν υπέρ της συγκάλυψης ενός σάπιου κατασκευάσματος, που δεν παίρνει καμία γιατρειά. Κάθαρση του αθλητισμού και αποβολή του ντόπινγκ δεν μπορεί να γίνει με νέα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου, όπως δεν έγινε και με το σημερινό αυστηρό θεσμικό καθεστώς, που συνδιαμόρφωσαν η Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο ΣΥΝ.

Για την κάθαρση στον αθλητισμό χρειάζονται ριζικές αλλαγές, που το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει με την παρέμβασή του να επιβάλει. Χρειάζεται πλήρης κατάργηση της εμπορευματοποίησης, της επιχειρηματικής δράσης και του ελέγχου του αθλητισμού από τις πολυεθνικές. Ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα του λαού και της νεολαίας. Πρέπει να παρέχεται δωρεάν, με σύγχρονες υποδομές και οργανωμένο δίκτυο γυμναστών, γιατρών στο σχολείο, στο εργοστάσιο, στη συνοικία, με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας».

No comments: