Thursday

Κατηγορίες σε στελέχη της εταιρείας «Helios»


Κατηγορίες όπως: ανθρωποκτονία κατά συρροή και αμέλεια καθήκοντος, επέδωσε η Εισαγγελία Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων για το πολύνεκρο δυστύχημα του αεροπλάνου «Helios», σε 6 στελέχη της εταιρείας.

Η πτήση HCY522 της αεροπορικής εταιρεία «Helios» απογειώθηκε από τη Λάρνακα με προορισμό την Αθήνα στις 14 Αυγούστου 2005, με 6μελές πλήρωμα και 115 επιβάτες. Κατά τη διάρκεια της πτήσης δημιουργήθηκε πρόβλημα αποσυμπίεσης οξυγόνου πράγμα που οδήγησε σε έλλειψη οξυγόνου εντός του θαλάμου. Το αεροσκάφος, ακυβέρνητο συνετρίβη στις 12.30 στο λόφο του Γραμματικού, παρασύροντας στο θάνατο επιβάτες και πλήρωμα - σύνολο 121 ανθρώπους.

Ο Εισαγγελέας, που μελέτησε το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, άσκησε δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε λίγες μέρες μετά τη παράδοση του πορίσματος του εμπειρογνώμονα Ακριβού Τσολάκη, στις 15 Οκτωβρίου 2006, όταν η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράιου, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου.

No comments: