Tuesday

Επεναξελέγη ομοφώνως στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου


Επεναξελέγη ομοφώνως τη Δευτέρα στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του 23ου συνεδρίου της Οργάνωσης, που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους συνέδρους και υποσχέθηκε ότι θα δουλέψει σκληρά προκειμένου να γίνει ισχυρότερη η Σοσιαλιστική Διεθνής.

Ταυτόχρονα ομοφώνως επανεξελέγη και ο Λουίς Αγιάλα στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο κ. Αγιάλα βρίσκεται σε αυτή τη θέση ήδη επί 19 έτη.

Επίσης η Σοσιαλιστική Διεθνής απέρριψε το αίτημα του κόμματος του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, να αποκτήσει την ιδιότητα του παρατηρητή στο 23ο Συνέδριο.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του Βάσου Λυσσαρίδη, πρώην Προέδρου της ΕΔΕΚ, η Διεθνής αποφάσισε να εξουσιοδοτηθούν ο πρόεδρος και ο γγ, προκειμένου να συζητήσουν με το τουρκοκυπριακό κόμμα και να εξηγήσουν τις αποφάσεις της Διεθνούς και του ΟΗΕ για το Κυπριακό και εάν οι Τουρκοκύπριοι δηλώσουν ότι συμφωνούν με αυτές, τότε και θα ενταχθούν στη Διεθνή.

No comments: