Tuesday

Κατέθεσαν στην ανακρίτρια Πειραιά, οι δύο υπεύθυνοι του συνεργείου επισκευών του Friendshipgas, για το τραγικό περιστατικό στο Πέραμα


Επί τέσσερις ώρες κατέθεταν στην ανακρίτρια Πειραιά, οι δύο υπεύθυνοι του συνεργείου επισκευών του Friendshipgas, για την πυρκαγιά που προκάλεσε τον τραγικό χαμό οκτώ εργατών στις 24 Ιουλίου.


--Ρίχνουν τις ευθύνες στον υπεργολάβο

Τα δύο αδέλφια, το συνεργείο των οποίων είχε αναλάβει τις επισκευές, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν ότι είχαν εκχωρήσει την εν λόγω εργασία σε υπεργολάβο – ελασματουργό και ότι από εκεί και πέρα δεν είχαν εκείνοι την ευθύνη για τους όρους ασφαλείας κατά τις εργασίες στο δεξαμενόπλοιο.

Όλοι οι κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο δυστύχημα, βαρύνονται με ποινικές διώξεις: ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών, επίσης κατά συρροή.

--Εξετάζεται το πιστοποιητικό

Με το ανακριτικό έργο, στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας έχει τεθεί και η γνησιότητα του πιστοποιητικού που είχε εκδοθεί και υπογραφεί για το Friendshipgas και βάσει του οποίου επετράπη στους άτυχους εργάτες να προχωρήσουν σε εργασίες με χρήση φλόγας.

No comments: