Thursday

Καίγεται για 3η μέρα η Ρόδος


Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη (22/7) και έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 20.000 στρέμματα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν τελικά να σώσουν το χωριό Λάερμα, το οποίο κινδύνευσε από τις φλόγες και είχε εκκενωθεί προληπτικά από τους κατοίκους του.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (25/7), ζήτησε και έλαβε ο 61χρονος αγρότης, ο οποίος είχε συλληφθεί την Τετάρτη (23/7), κατηγορούμενος για εμπρησμό εξ αμελείας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο δήμο Παπαφλέσσα στη Μεσσηνία. Επί τόπου επιχειρούν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη τύπου Canadair.

Σε εξέλιξη, βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο δήμο Σκάλας στη Λακωνία σε καλάμια.

Όσο για το μέτωπο της Βαρυμπόμπης, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για καταστροφή περίπου 300 στρεμμάτων.

Υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στο Οίτυλο Λακωνίας, ενώ στην περιοχή Αγία Σωτήρα, κοντά στην τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν, στα Βίλια, εθελοντές δασοπυροσβέστες παρέδωσαν στις αρχές Ιρανό, ως ύποπτο για εμπρησμό, καθώς πάνω του βρήκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και στουπιά.

No comments: