Wednesday

Σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα


--Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε πευκόφυτη περιοχή κοντά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης. Έχει ήδη σχηματίσει μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται κοντά σε εργοστάσιο επίπλων καθώς και στον οικισμό Κρυονέρι, χωρίς να απειλούνται σπίτια.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 17 οχήματα με 36 πυροσβέστες ενώ ρίψεις νερού από αέρος κάνουν ένα αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συμμετέχει επίσης πεζοπόρο τμήμα με 48 άνδρες. Οι άνδρες της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτία την εθνική οδό και απειλήσει είτε την κατοικημένη Εκάλη, είτε προχωρήσει προς την Πάρνηθα.

Προβλήματα έχει προκαλέσει η μεγάλη πυρκαγιά και στις μετακινήσεις, καθώς είναι κλειστοί οι δρόμοι της περιοχής.

--Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που έχει πάρει δραματικές διαστάσεις στη Ρόδο, που έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκε να απειλεί το χωριό των Λαέρμων. Οι κάτοικοι βρέθηκαν σε ετοιμότητα για να το εκκενώσουν.

--Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι και σε υπαίθρια περιοχή στην περιοχή Μπατσί της Σαλαμίνας. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 23 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ρίψεις νερού από αέρος κάνει ένα ελικόπτερο.

--Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 2 μ.μ. στην περιοχή Άγιος Ανδρέας στην Κεφαλονιά. Οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση, χωρίς, ωστόσο, να βρίσκονται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στην κατάσβεση της φωτιάς λαμβάνουν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη.

--Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβεστικά οχήματα, 42 πυροσβέστες και 4 αεροσκάφη.

--Σε εξέλιξη ακόμη βρίσκεται πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του χωριού Καρυές Ξυλοκάστρου, στο Ν. Κορινθίας, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Τη φωτιά επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο 10 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες.

--Σε εξέλιξη τέλος βρίσκεται πυρκαγιά στα Χανιά, που καίει αγροτοδασική έκταση με ελαιόδεντρα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, κοντά στο αεροδρόμιο Χανιών. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12:35 μ.μ. και στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 30 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα έξι ατόμων και ένα ελικόπτερο.

No comments: