Monday

16 νεκροί και 154 οι τραυματίες, από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Κωνσταντινούπολη


Στους 17 έχουν φθάσει οι νεκροί και στους 153 οι τραυματίες, από τις βομβιστικές επιθέσεις στη συνοικία Γκιουνγκορέν της Κωνσταντινούπολης. Η πρώτη βόμβα, μικρότερης ισχύος, εξερράγη στις 21:45 σε τηλεφωνικό θάλαμο, ενώ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ακολούθησε η δεύτερη, ισχυρότερη, η οποία προκάλεσε και τα περισσότερα θύματα. Ως υπεύθυνους για την επίθεση η τουρκική αστυνομία «δείχνει» τους Κούρδους αυτονομιστές του PKK, χωρίς, όμως, να κατέχει περισσότερα στοιχεία.

«Κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη βία, με το θάνατο αθώων ανθρώπων και με την τρομοκρατία. Αυτές οι επιθέσεις δείχνουν πόσο απάνθρωποι και δυστυχισμένοι είναι όσοι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε "τέτοιου είδους επιθέσεις απλώς δυναμώνουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στη μάχη της κατά της τρομοκρατίας".

Η επίθεση έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν από την πρώτη συνεδρίαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, σχετικά με την υπόθεση της απαγόρευσης ή μη της λειτουργίας του κυβερνώντος κόμματος AKP.

No comments: