Sunday

Δεν ήξερα ποιον σκότωσα

"Δεν ήξερα ποιον σκότωσα"

«Δεν ήξερα ποιον σκότωσα» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς, όταν οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση. O νεαρός άνδρας αποκάλυψε στους αστυνομικούς όλες τις άγνωστες λεπτομέρειες όχι μόνο της δολοφονίας, αλλά και των 52 ημερών που μεσολάβησαν μέχρι τη σύλληψή του.

"Όταν μπήκα στο αυτοκίνητό του, από την Πλατεία Βικτωρίας, εκείνο το βράδυ, δεν ήξερα ποιος ήταν. Δεν τον είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Νόμιζα ότι ήταν κάποιος άγνωστος, πού να φανταστώ ότι ήταν ένας διάσημος ηθοποιός. Την επόμενη μέρα, όταν είδα ότι όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες ασχολούνταν με τη δολοφονία του, κατάλαβα ότι είχα μπλέξει πιο σοβαρά απ' ό,τι είχα φανταστεί. Όχι μόνο είχα σκοτώσει έναν άνθρωπο, αλλά αυτός ήταν και διάσημος. Κατάλαβα ότι πολύ δύσκολα θα γλίτωνα τη σύλληψη, καθώς όλη η χώρα για μέρες ασχολούνταν με τη δολοφονία του."

Και συνέχισε.... "Εξαφανίστηκα απ' όλα τα στέκια που σύχναζα. Δεν πήγαινα ούτε για δουλειά. Κρυβόμουν και περίμενα να ηρεμήσουν τα πράγματα. Παρακολουθούσα τηλεόραση για να μάθω αν οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους στοιχεία για την ταυτότητα του δολοφόνου. Σκέφτηκα να βρω έναν τρόπο να γυρίσω στη Γεωργία, στη γυναίκα και τα παιδιά μου. Τις τελευταίες ήμερες τα πράγματα ηρέμησαν και αποφάσισα να γυρίσω στα παλιά μου λημέρια, νόμιζα ότι δεν με ψάχνουν πια. Όμως, έκανα λάθος. Σε λίγη ώρα με είχαν συλλάβει."

Οι αστυνομικοί είχαν ταυτοποιήσει πλήρως, από τα εργαστηριακά ευρήματα, το αποτύπωμα δύο εβδομάδες πριν από τη σύλληψή του. Είχαν στήσει καρτέρι, ήξεραν ότι, για πολλούς λόγους, θα ξαναεμφανιστεί στο "στέκι" του. Όπως και έγινε. Είτε για οικονομικούς λόγους είτε για τους λόγους που ο ίδιος κατηγορείται, επέστρεψε στην πλατεία Βικτωρίας, όπου και τελικά συνελήφθη.


No comments: