Monday

Το πόρισμα των ελεγκτών για τον ΟΣΕ

Το πόρισμα των ελεγκτών δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής" (27/7) και αναφέρει ότι το κύκλωμα λυμαινόταν περιουσιακά στοιχεία του ΟΣΕ και θησαύριζε από τη διαχείριση συμβάσεων άχρηστου υλικού (σκραπ).

Πλαστογραφήσεις εγγράφων, παραποιημένες συμβάσεις, σικέ διαγωνισμοί, ζημιογόνα δρομολόγια είναι μια πρώτη γεύση για τη μεγάλη κομπίνα, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από το ατύχημα του ΟΣΕ, στο Μπράλο.

Από την έρευνά τους οι ελεγκτές του υπουργείου Μεταφορών βρήκαν ότι σε πολλές περιπτώσεις ποσότητες αποκομιδής του σκραπ ξεκινούσαν από 180 τόνους και στην πορεία έφτανε τους 30.000 τόνους με παρατηρήσεις γραμμένες με στυλό στο έγγραφο της κατακύρωσης, όπως «για όσο επιπλέον (υλικό) ήθελε βρεθεί».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ιδιωτικές εταιρείες και στελέχη του ΟΣΕ αποκόμισαν υπέρογκα ποσά και από την παραποίηση συμβάσεων. Χρησιμοποιώντας άλλες υπογεγραμμένες συμβάσεις του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΔΙΣΥ Βασίλη Μακαντάση, προχωρούσαν στη συνέχεια στη συρραφή των σελίδων με δικές τους τροποποιημένες, ζημιώνοντας τον ΟΣΕ και κατά συνέπεια το ελληνικό κράτος.

Στο κόλπο συμμετείχαν και εργαζόμενοι του Οργανισμού. Περισσότερα από 40.000 ευρώ στοίχιζαν στον ΟΣΕ δρομολόγια που πραγματοποιούνταν αποκλειστικά και μόνο για ομάδες εργαζομένων.

No comments: