Wednesday

Ο Αλέξης Κούγιας έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης, τα οποία δείχνουν εξοστρακισμό

Ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι έχει στα χέρια του τα πρώτα στοιχεία της βαλλιστικής εξέτασης που και δικαιώνουν την άποψη του φρουρού και ότι πρόκειται για εξοστρακισμό.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι πρόκειται για παρεξήγηση, υποστηρίζοντας ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας, της ιατροδικαστικής έκθεσης και της βαλλιστικής εξέτασης που συνεχίζεται, προκύπτει ότι πρόκειται για μία τραγωδία, αποτέλεσμα της ενέργειας του αστυνομικού να πυροβολήσει στον αέρα.

Όπως ενημερώθηκε από τους τεχνικούς συμβούλους, κ.κ Μιχαλοδημητράκη και Πουλάκη, η σφαίρα εξοστρακίστηκε και το βλήμα είναι λειασμένο από τη μία πλευρά, ενώ η πύλη εισόδου είναι από πάνω προς τα κάτω, στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, τον εξοστρακισμό. Το αν έπρεπε να πυροβολήσει ο αστυνομικός, θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του προς τους κορυφαίους πολιτικούς ταγούς, οι οποίοι, όπως είπε χαρακτηριστικά, για να σώσουν το τομάρι τους, δε σκέφτηκαν ότι και ο κατηγορούμενος είναι άνθρωπος. Δε σκέφτηκαν ούτε ότι έχει τρία παιδιά, ούτε ότι έχει δύο διανοητικά καθυστερημένα αδέλφια υπό την προστασία του.

Ανέφερε επίσης ότι ανέλαβε την υπόθεση μετά από αίτημα της οικογένειας των κατηγορουμένων και της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών.

Ο συνήγορος των δύο ειδικών φρουρών έκανε λόγο για επιπολαιότητα κάποιων, που θέλησαν να αποσύρουν τα φώτα της δημοσιότητας από την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου και να περισώσουν την πολιτική τους περιουσία.

Κατηγόρησε, επίσης, συναδέλφους του για υποκρισία, καθώς, όπως είπε, ανέλαβαν την υπόθεση χωρίς εντολή και στη συνέχεια παραιτήθηκαν. Παράλληλα, υποστήριξε ότι έχει εντολή να προχωρήσει σε αναφορές σε βάρος αυτών των συναδέλφων του στους οικείους δικηγορικούς συλλόγους.

Τέλος, ο κ. Αλέξης Κούγιας άφησε αιχμές κατά άλλων συναδέλφων του, οι οποίοι, όπως δήλωσε, βάζουν πρώτα χρήματα σε λογαριασμούς δικαστικών και μετά αναλαμβάνουν.

1 comment:

Anonymous said...

Αλήτη πας να κάνεις ήρωες τους δολοφόνους...