Friday

Οι αστυνομικοί που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις του Κεφαλογιάννη


Το Εφετείο Ρεθύμνου καταδίκασε τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ιωάννης Κεφαλογιάννη σε ποινή κάθειρξης πέντε μηνών με τριετή αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και προτροπή σε ψευδορκία τριών αστυνομικών.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση, που αφορά παρέμβαση του κ. Κεφαλογιάννη υπέρ κατοίκου του Μυλοποτάμου Κρήτης, ο οποίος εμπλεκόταν σε υπόθεση καλλιέργειας χασίς. Ο πρώην υπουργός είχε πιέσει τους αστυνομικούς να καταθέσουν ευνοϊκά για τον κατηγορούμενο, όπως κατήγγειλαν αστυνομικοί της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η πρωτοβουλία του να καλέσει τους αστυνομικούς στο γραφείο του για να τους δώσει γραμμή, κάτι για το οποίο ο εισαγγελέας δεν είχε καμία αμφιβολία.

Οι αστυνομικοί αυτοί δεν υπέκυψαν στις πιέσεις και στις απειλές από όποια κατεύθυνση και να προέρχονταν, και με υπευθυνότητα και τιμώντας το εθνόσημο υπέδειξαν το ηθικό και το δίκαιο για την υπόθεση αυτή. Συγχαρητήρια Είστε υπόδειγμα ήθους σε μια κοινωνία ανήθικων.

No comments: