Monday

Ψηφίστηκε χτές τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του 2009


Τα μεσάνυχτα της Κυριακής (21/12) ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2009, έναν προϋπολογισμό τον οποίο ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας έχει παραδεχτεί ότι θα υλοποιηθεί «δύσκολα» αλλά και ότι ενδέχεται να χρειαστεί να τροποποιηθεί, σε σχέση με τις ανακοινώσεις της ΕΕ για τα δημοσιονομικά μεγέθη των κρατών – μελών.

Καραμανλής: «Θα εξαντλήσουμε το έργο που μας ανέθεσε ο λαός»

Στο δυσμενές παγκόσμιο σκηνικό της οικονομικής αβεβαιότητας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη δική του τοποθέτηση, λέγοντας ότι «σε αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί κανείς να εθελοτυφλεί».

«Απαιτείται υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Κι όμως σε αυτή την δύσκολη συγκυρία η αντιπολίτευση αδιαφορεί για τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, προβάλλοντας αιτήματα, συνθήματα και ισχυρισμούς που βλάπτουν τον τόπο» σημείωσε ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε ότι «ενώ νομίζουν ότι βλάπτουν την κυβέρνηση, στην πραγματικότητα βλάπτουν τον τόπο».

«Με χονδροειδείς ανακρίβειες, με ψέματα και με λόγους κενούς περιεχομένου δεν λύνονται τα προβλήματα», συμπλήρωσε.

Παπανδρέου: «Αποτυχία της κυβέρνησης»

«Μέσα σε πέντε χρόνια η κυβέρνηση έχει καταλύσει κάθε έννοια ευνομούμενου κράτους» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για απραξία, ανικανότητα καθώς και ότι προσπαθεί να χρεώσει τα δικά της λάθη σε άλλους.

«Τινάξατε το έλλειμμα στα ύψη, ενώ μιλήσατε για πάταξη της σπατάλης. Αυτά είναι δικά σας επιτεύγματα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Το πιο επικίνδυνο για τη χώρα είναι ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τα προβλήματα της αλλά προσπαθεί να βρει άλλοθι για την αποτυχία της». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι επικαλείται την ανάγκη ομοψυχίας, την οποία όμως «τορπιλίζει».

Αλογοσκούφης: «Κενολογία, κινδυνολογία η τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ»

Απάντηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο υπουργός Οικονομίας. «Ακούγοντας τις τοποθετήσεις, αποκόμισα την εντύπωση ότι δεν υπάρχει οικονομική κρίση και ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης. «Το μόνο που δεν μας είπαν είναι ότι η ΝΔ φταίει και για την οικονομική κρίση» συμπλήρωσε ενώ σημείωσε ότι η τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται από «κενολογία, κινδυνολογία και καταστροφολογία».

Παυλόπουλος: «Τα σκάνδαλα έχουν ρίζες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ»

Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος λέγοντας ότι κάθε σκάνδαλο που έχει προκύψει έχει τις ρίζες του στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παυλόπουλος συνέστησε προσοχή στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην παρέχουν πολιτική στήριξη στους κουκουλοφόρους, ενώ κάλεσε τη νεολαία να γυρίσει στα σχολεία και να αγωνιστούν από εκεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε κοκτέιλ μολότοφ σβήνει τα όνειρα κάθε ενός παιδιού».

Παπαρήγα: «Η πραγματική εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργαζόμενους και τη νεολαία»

«Η πραγματική εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργάτες, τους μισθωτούς και τη νεολαία. Δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι. Θα έχει αιτήματα και στόχους, θα έχει πολιτικό σκοπό» είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Φοβόμαστε για το λαό, ότι η κυβέρνηση σε κάποια στιγμή, βοηθούντων και των εκφυλιστικών φαινομένων, θα επιστρατεύσει νόμους. Θα χρησιμοποιήσει για παράδειγμα τον ευρωτρομονόμο. Μπορεί να αναστείλει και άρθρα του Συντάγματος - υπάρχει και η δυνατότητα ανάμειξης του στρατού σε περίπτωση που υπάρχουν απεργίες, καταλήψεις κτηρίων. Εμείς λέμε: Δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία για την χρήση αυτών των νόμων. Πέραν και ανεξάρτητα από τη θέση που παίρνουμε για τους κουκουλοφόρους, δεν θα δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση», σημείωσε.

Γ. Καρατζαφέρης: «Να γίνει η κουκούλα ιδιώνυμο»

Πρόταση για εθνικό διάλογο έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης για την οικονομία και για την γενικότερη κατάρρευση της κοινωνίας, όπως είπε. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «η κυβέρνηση είναι απαξιωμένη στην κοινή γνώμη» ενώ για τον πρωθυπουργό τόνισε ότι «το μέλλον δεν είναι δίπλα του αλλά απέναντί του», ενώ υποστήριξε ότι «απέτυχε παταγωδώς» και ότι «επαναβαλκανοποίησε» την Ελλάδα.

Ο κ. Καρατζαφέρης, όσον αφορά τα πρόσφατα γεγονότα καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ «στάση αναμονής» για να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά μικροκομματικά οφέλη, ενώ για το ΚΚΕ είπε ότι έχει πιο καθαρή θέση. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρότεινε ακόμη να γίνει η «κουκούλα» ιδιώνυμο αδίκημα και να δημιουργηθεί Επιτροπή της Βουλής για να ασχοληθεί με το πρόβλημα των Εξαρχείων. «Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Διαφορετικά θα αναλάβετε την ευθύνη της αυτοδικίας που έρχεται», τόνισε.

No comments: