Wednesday

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ για τους πυροβολισμούς εναντίων κλούβας των ΜΑΤ


Έντονη ανησυχία στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει προκαλέσει το περίεργο περιστατικό της επίθεσης με επτά πυροβολισμούς από Καλάσνικοφ εναντίον κλούβας των ΜΑΤ το πρωί της Τρίτης (23/12) στο Γουδή. Παράλληλα, με δυσπιστία αντιμετωπίζεται από τις Αρχές η ανάληψη ευθύνης από την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Λαϊκή Δράση», η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι είτε πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια είτε για μια εκδήλωση νέας μορφής τρομοκρατίας, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και για αυτό από την πρώτη στιγμή την ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλου.

«Πρόκειται για επίθεση με συγκεκριμένο μήνυμα. Η Αστυνομία θα αποτελεί μόνιμο στόχο και τα εις βάρος της χτυπήματα θα γίνονται ολοένα και περισσότερα, ολοένα και βαρύτερα». Η εκτίμηση αυτή κυριάρχησε στην έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι δράστες είναι δύο: ο ένας πυροβόλησε και ο άλλος κρατούσε τσίλιες. Επίσης, αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής πιστεύουν ότι στόχος του ενόπλου δεν ήταν να σκοτώσει ή να τραυματίσει αστυνομικό, αλλά μέσω της πράξης του να στείλει το δικό του προειδοποιητικό μήνυμα προς την Αστυνομία.

No comments: