Friday

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης


Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης, έπειτα από τη θύελλα που δημιουργήθηκε εις βάρος του τις τελευταίες ημέρες. Η παραίτηση έγινε δεκτή και νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει -επισήμως από το μεσημέρι της Δευτέρας- ο κ. Αναστάσης Παπαληγούρας.

Στην επιστολή της παραίτησής του ο Γ.Βουλγαράκης κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη επιχείρηση να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης με καταιγισμό, όπως αναφέρει, δημοσιευμάτων που στόχο έχουν την «εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας, τη σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου», ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι πρωτοστατεί στην επιχείρηση αυτή.

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Βουλγαράκης, «την επίθεση αυτή θα μπορούσα να την αντέξω όπως άντεξα και στις τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι η επίθεση αυτή να πλήττει την παράταξη, το κυβερνητικό έργο και σας προσωπικά». Παράλληλα, κάνει λόγο για επιθέσεις και εναντίον της οικογένειάς του.

«Όλοι γνωρίζουν ότι, από όπου κι αν πέρασα, δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό» προσθέτει ο Γ.Βουλγαράκης, σημειώνοντας ότι «λειτούργησα πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια, ποτέ δεν έκρυψα τίποτα» «η απόπειρα σπίλωσης θα καταρρεύσει».

--Με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος γνωστοποίησε ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και ευχαρίστησε τον κ. Βουλγαράκη «για το σημαντικό πολιτικό έργο που προσέφερε από το 2004», ιδιαίτερα, όπως αναφέρει, «για τη μεγάλη μεταρρύθμιση των λιμανιών».

No comments: