Saturday

Επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Νέα επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος τις κατηγόρησε ότι επανεξοπλίζουν τη Γεωργία με την προκάλυψη της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ στο στόχαστρο έβαλε και τη Δύση, λέγοντας ότι δρα προκλητικά στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

«Ο επανεξοπλισμός του καθεστώτος της Γεωργίας συνεχίζεται και με την προκάλυψη της ανθρωπιστικής βοήθειας. Έστειλαν όλο τον στόλο τους για να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια. Διερωτώμαι πως θα αισθανόταν εάν στέλναμε τώρα ανθρωπιστική βοήθεια στην Καραϊβική που πλήττεται από τυφώνα, χρησιμοποιώντας το ναυτικό μας».

Απευθυνόμενος σε ΗΠΑ και Δύση, ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «συνεχίζουν να προσπαθούν να μας ασκήσουν πολιτικές πιέσεις» για να συμπληρώσει ότι «δεν θα τα καταφέρουν», επεξηγώντας ότι «η Ρωσία δεν θα επιτρέψει ποτέ και σε κανέναν να παραβιάσει τις ζωές και την αξιοπρέπεια των πολιτών της. Η Ρωσία είναι ένα έθνος που θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από δω και στο εξής», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνάντηση που είχε με ρώσους αξιωματούχους στο Κρεμλίνο, αναφερόμενος στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Mount Whitney το οποίοκατέπλευσε για πρώτη φορά στο γεωργιανό λιμάνι του Πότι, όπου παραμένουν ρωσικά στρατεύματα.


No comments: